Icem8

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Považská Bystrica

Považská Bystrica v súčasnej podobe je pomerne nové a moderné mesto bez historického centra. Väčšina starých historických budov bola zničená a nahradená v období od roku 1950 do 1980. Preto môže byť pre väčšinu ľudí nezaujímavá a neatraktívna. V súčasnosti je mesto známe hlavne svojou neúnosnou dopravnou situáciou, pretože sa nachádza na hlavnom ťahu medzi Bratislavou a Žilinou. Toto by sa má zmeniť hneď potom, ako bude dokončená diaľnica pri Považskej Bystrici, ktorá by mala výrazne odľahčiť dopravu.

Považská Bystrica je aj mesto nachádzajúce sa v peknom prírodnom prostredí. Nachádza sa na hranici medzi troma pohoriami - Strážovskými vrchmi, Súľovskými vrchmi a Javorníkmi. Panoráme mesta dominuje vrch Veľký Manín s výškou 891 m, ktorý je viditeľný z väčšiny mesta. Medzi Veľkým a Malým Manínom (812 m) sa nachádza Manínska tiesňava, známa predovšetkým turistom, ako aj horolezcom, od ktorej je len pár metrov vzdialená, nemenej zaujímavá Kostolecká tiesňava. O niekoľko kilometrov ďalej sa nachádzajú Súľovské skaly so zrúcaninou hradu. Neďaleké hraničné pohorie Javorníky s výškou niečo nad 1000 metrov ponúka dostatok možností turistom, ako aj cyklistom a horským cyklistom. Vo vzdialenosti 20 km od mesta sa nachádzajú jedny z najznámejších slovenských kúpeľov, .


Považska Bystrica | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014