Icem8

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Žilina vydolovala v Ružomberku tri body

Žilina vydolovala v Ružomberku tri body

08.04.2009 18:17 - RUŽOMBEROK aktualizované 18:51 o hlasy trénerov
Pod Čebrať zavítali Žilinčania, ktorí v súboji o titul so Slovanom neberú nič len tri body. Vďaka gólu Tomáša Oravca cestujú Radolského zverenci domov s víťaznou náladou.
Ružomberok - Žilina 0:1 (0:0)
Gól: 63. T. Oravec
ŽK: 17. Tesák, 70. Pečalka, 79. Adauto (všetci Žilina), rozhodovali: Chmura - Mókoš, Kubica, 3276 divákov

Zostavy a striedania
Ružomberok: Hajdúch - Siva, J. Maslo, Peter Majerník, P. Maslo - Zošák, T. Sedlák, Sivčevič (66. Ďubek), Božok (66. Kúkoľ) - Mašek, Lačný
Žilina: D. Perniš - Vomáčka, Šourek, Piaček, Tesák - Pečalka (87. Karoglan) - I. Belák (90.+ Čekovič), Jež (76. Adauto), Guldan, Vladavič - T. Oravec

Úvod patril domácim. V 4. min našiel Sedlák centrom Lačného, jeho strele však chýbala väčšia presnosť. O štyri minúty neskôr prišla ďalšia šanca Ružomberka, už s prívlastkom gólová. Po rohu Božoka z ľavej strany sa lopta dostala k Sivčevičovi, ktorý z dvoch metrov prestrelil Pernišovu bránku. Potom sa k slovu prihlásili hostia, Tesákova strele zdiaľky, ktorá mala skôr propagačný charakter, skončila v Hajdúchovom náručí. V ďalších fázach sa hralo viac na polovici Žiliny, ofenzívne snahy domácich však spravidla končili ešte pred veľkým obdĺžnikom. S pribúdajúcimi minútami tempo hry klesalo, súperi sa k šanciam prakticky nedostali a až do prestávky bol z toho nudný futbal.

Aj do druhého dejstva vstúpili agilnejšie Liptáci. Príležitosti Zošáka a dvakrát Sivčeviča však zostali nevyužité. V 63. min podnikli Žilinčania jeden z ojedinelých protiútokov a hneď bol z toho gól. Na Tesákov krížny center z ľavej strany si nabehol Oravec, ktorý z prvej prekonal Hajdúcha - 0:1. Domáci sa následne usilovali o vyrovnanie a v 77. min sa im to takmer podarilo. Zošák nacentroval, no následnú pohotovú strelu striedajúceho Kúkoľa z piatich metrov stačil Perniš reflexívne vyraziť. Ružomberčania sa ešte snažili niečo urobiť s výsledkom, ale márne. Zverenci trénera Michala Bílka tak natiahli nelichotivú sériu prehier na jar.

Hlasy trénerov
Michal Bílek (tréner Ružomberka): "Naša prehra je spravodlivá. Šance, aké sme mali v úvode zápasu a následne v druhom polčase Kúkoľ, sa majú premieňať. Po inkasovanom góle sme boli v kŕči, hrali sme živelne a už sme sa nedokázali dostať do zápasu. Žilina je silná, napriek tomu sme chceli uhrať aspoň remízu."

Dušan Radolský (tréner Žiliny): "Videli sme bojovný zápas so snahou oboch mužstiev prekvapiť toho druhého. Vedeli sme, že Ružomberok má v strede poľa kvalitu v Zošákovi a Božokovi, oboch sa nám úspešne podarilo eliminovať. V druhom polčase sme pridali aj futbalovú kvalitu, boli sme lepším tímom a myslím si, že sme si víťazstvo zaslúžili."

šport | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014