Icem8

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Mourinho: "Inter dokázal, že je najlepší v Taliansku"

Mourinho: "Inter dokázal, že je najlepší v Taliansku"

19.04.2009 12:27 - TURÍN
V sobotňajšom šlágri 32. kola najvyššej talianskej futbalovej súťaže Serie A 2008/09 medzi prvými dvoma mužstvami tabuľky, milánskym Interom a turínskym Juventusom, sa zrodil nerozhodný výsledok 1:1.
Úradujúci taliansky šampión má pod vedením kouča Josého Mourinho pred “starou dámou” na čele Serie A stále desaťbodový náskok, šesť kôl pred koncom súťaže je tak o majstrovi už takmer rozhodnuté. Juventus má síce ešte teoretickú šancu dotiahnuť sa na svojho rivala, no Inter je na najlepšej ceste získať štvrté “Scudetto” v rade.

Skóre sobotňajšieho prestížneho súboja otvoril v 64. min hosťujúci Mario Balotelli a posadil “nerazzurri” na koňa. Ďalšiu ranu zasadil domácemu Juventusu hlavný arbiter, ktorý štvrťhodinku pred koncom vylúčil Tiaga a Turínčania museli na Olympijskom štadióne pred vlastnými fanúšikmi dohrávať s deviatimi mužmi v poli. Konečnú remízu 1:1 napokon v nadstavenom čase zariadil český obranca Zdeněk Grygera.

“Veľmi sa mi páčil duel proti tomuto súperovi. Teší ma remíza, prístup mojich hráčov a fakt, že sa domov vraciame s desaťbodovým náskokom na čele tabuľky. Inter dokázal, prečo je na čele tabuľky, prečo je to najlepší a najsilnejší klub v Taliansku,” skonštatoval portugalský kouč "modro-čiernych” José Mourinho, ktorého zverenci sa pri priaznivej zhode okolností môžu už po ďalších dvoch kolách tešiť z obhajoby majstrovského titulu. Mourinho by sa po tomto momente už chcel sústrediť na to, aby urobil z Interu klub úspešný nielen na talianskej, ale najmä na európskej scéne. Dopomôcť by mu k tomu mali aj prípadné letné posily. Najčastejšie sa v tejto súvislosti skloňujú mená ako Marek Hamšík (SSC Neapol), Diego Milito (FC Janov) a Diego (Werder Brémy).

Kormidelník Juventusu Claudio Ranieri si po remíze 1:1 uvedomuje, že boj o titul je už s najväčšou pravdepodobnosťou stratený. Napriek tomu pre "zebry” sezóna ešte nekončí, keďže musia tvrdo bojovať o druhé miesto s AC Miláno. "Rossoneri” momentálne strácajú na Juventus tri body, majú však jeden zápas k dobru. "S remízou som spokojný, keďže sme vyrovnali až v samom závere a navyše sme dohrávali oslabení. Teraz sa musíme sústrediť na to, aby sme si udržali druhú pozíciu v tabuľke,” uviedol Claudio Ranieri.

šport | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014