Icem8

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Liga majstrov: Chelsea šokovala Anfield Road, Barcelona vynikajúca

08.04.2009 22:52 - BARCELONA / LIVERPOOL
V úvodnom štvrťfinálovom súboji futbalovej Ligy majstrov prehral FC Liverpool v anglickom derby s Chelsea Londýn 1:3 a poriadne si skomplikoval postupové vyhliadky.
V drese "The Reds" nastúpil v základnej zostave aj slovenský reprezentačný stopér Martin Škrtel, ktorý však rovnako ako jeho spoluhráči z obrany nepodal optimálny výkon.

Tribúny na Anfield Road prvýkrát vytryskli gólovým gejzírom radosti v 6. minúte, keď po Kuytovej filigránskej prihrávke prekonal Čecha strelou z voleja Torres. Následne Drogba po hrubej chybe v obrane Liverpoolu zoči-voči Reinovi mieril iba do brankára "The Reds" a neuspel ani o niekoľko minút neskôr, keď jeho delovka presvišťala nad brvnom. Dve šance reprezentanta Pobrežia Slonoviny však boli zlou predzvesťou pre ležérne pôsobiacich hráčov v červených dresoch - Chelsea totiž postupne prevzala iniciatívu v poli. V 39. minúte sa dočkala po tom, ako zaváhanie Škrtela potrestal presnou hlavičkou srbský obranca Ivanovič.

Aj v druhom polčase boli hostia lepší a vôbec nepustili súpera do povestného tlaku. Naopak, v 62. minúte Ivanovič svojou druhou gólovou hlavičkou po rohu Lamparda naklonil misky váh na stranu "The Blues". Do zdecimovaných zverencov trénera Rafaela Beniteza si ešte raz udrel smoliar Drogba, ktorý vnikol do rozháranej defenzívy a dorážkou zblízka definitívne určil favorita pred odvetou.

FC Liverpool - Chelsea Londýn 1:3 (1:1)
Góly: 6. Torres - 39., 62. Ivanovič, 67. Drogba
ŽK: Fabio Aurelio - Kalou, Terry
Rozhodca: Claus Bo Larsen (Dán.)

Zostavy a striedania
Liverpool: Reina - Arbeloa, ŠKRTEL, Carragher, Fabio Aurelio (75. Dossena) - Xabi Alonso, Lucas (79. Babel) - Kuyt, Gerrard, Riera (68. Benayoun) - Torres.
Chelsea: Čech - Ivanovič, Alex, Terry, Cole - Ballack, Essien, Lampard - Kalou, Drogba (80. Anelka), Malouda.


V druhom stredajšom zápase mala FC Barcelona na Nou Campe raketový štart, keď už v 9. minúte sa po spolupráci s Eto'om presadil Messi. Bayern ešte nestihol stráviť horkú pilulku v podobe inkasovaného gólu a po učebnicovej akcii Iniestu s Messim podstrelil Eto'o bezmocného Butta - 2:0. Ešte do polčasu hostia dvakrát inkasovali a ich sen o postupe sa stratil v nedohľadne.

Aj keď po zmene strán bol nemecký šampión "Barce" vyrovnaným sokom, na gól sa nezmohol a nedokázal sa tak rehabilitovať za ligový debakel s Wolfsburgom (1:5). Podobne ako proti "vlkom", aj v katalánskej metropole bol Bayern vhodným fackovacím panákom pre futbalom baviacich sa zverencov Pepeho Guardiolu, ktorí zvíťazili 4:0. Odvety štvrťfinále sú na programe v utorok 14. apríla.

FC Barcelona - Bayern Mníchov 4:0 (4:0)
Góly: 9., 38. Messi, 13. Eto'o, 43. Henry
ŽK: Messi, Marquez - Demichelis, Lell
Rozhodca: Howard Webb (Angl.)

Zostavy a striedania
Barcelona: Victor Valdés - Alves, Marquez, Piqué, Puyol - Xavi, Y. Touré (81. Busquets), Iniesta - Messi, Eto'o (89. Bojan), Henry (74. Keita)
Bayern: Butt - Oddo, Demichelis, Breno, Lell - Hamit Altintop (46. Ottl), Schweinsteiger, van Bommel, Zé Roberto (77. Sosa), Ribéry - Toni.
Predchádzajúca správa >

šport | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014