Icem8

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Konečne sa začala nová sezóna

Konečne sa začala nová sezóna. Ako sa už pomaly stáva zvykom, bolo to na západe Slovenska, kde už po snehu nebolo chýrú ani slychu. Práve naopak. Krásne počasie privítalo jazdcov už v piatok. Vtedy sa prebralo približne 130 motocyklov. Na druhý deň bolo hneď zrána v depe rušno. Stále dobiehali ďalší a ďalší. Nakoniec musel byť štart prvej jazdy odložený o hodinu. Dovedna sa prihlásilo 278 jazdcov a určite neľutovali.

V sobotu sa do novej sezóny vyrútili ako prví hobbíci - veteráni. Po tom ako odišiel Zdeněk Cyprián z tejto triedy do SP E2, dominoval tu Emil Čunderlík (901) na jeho bielo-čiernej KTM-ke. Za nimi štartovali 125-kári. Po nádhernom štarte Martina Sádeckého (676), ktorý všetkým ušiel, sa však do vedenia dostal Juraj Popovicz (601). Juraj prestúpil z 85 na CRF 250 a darilo sa mu na nej fantasticky. V ďalšej triede Hobby no na 250-tkách dominoval Mišo Zahustel (767). Po celý pretek mu na chrbát dýchal Miloš Konušík (737) s Danielom Šprlákom (702), ktorý tiež prešiel z 85-ky, no rovno na KTM 250 EXC. Po neúčasti vlaňajšieho majstra triedy Hobby 4T Mareka Meška zvíťazil Ondrej Vážny (806). Medzi tými najmenšími zvíťazil Lukáš Rosina pred Petrom Martinkom (obaja Motoshop Visolaje) a Marekom Brečkom (88).
Štart Hobby 125
Štart Hobby 125

Po obede, presnejšie o 13:00, nasledoval štart profi jazdcov. Ako prvý neohrozene odštartoval Števo Svitko (199), ktorý si už po prvom kole vytvoril bezpečný náskok. Nástrahy pieskovej trate zvládal bravúrne. Za ním sa rútil Robo Kapajčík (111), ktorému sa však príliš nedarilo dostinúť rýchlika z Oravy. Na Kapaja sa tlačíl Zlatko Novosad (198). Na štvrom mieste celkovo došiel v sobotu Marek Haviar (6). Štvoricu, ktorej Svitko nenaložil kolo k dobru uzatváral Zdenek Gottwald (152).
Štefan Svitko
Štefan Svitko

V nedeľu to bolo však o niečom úplne inom. Nielenže sa šlo v protismere, aj počasie sa otočilo o 360 stupňov. So štartom veteránov sa spustil dážď, ktorý vydržal až do konca dňa, keď poslední odchádzali z depa. Keď v sobotu bolo treba RZP len v prípade maximálneho vyčerpania jedného z jazdcov, v nedeľu ju potreboval Michal Trlík (625), do ktorého vrazil iný jazdec na trati a zranil mu koleno.


V nedeľu opäť v doraste udával tempo Lukáš Rosina (90) no tentokrát sa na druhé miesto prebojoval Marek Brečka (88). Tretím bol Marek Sombaty (86). Vo veteránoch sa tiež nič nezmenilo, keď znova vyhral Emil Čunderlík (901) pred Vladom Hromádkom (904). Taký istý scenár bol aj v triede Hobby 125 (1. J. Popovicz, 2. J. Jurkeník), Hobby 250 (1. M. Zahustel, 2. M. Konušík) a aj Hobby 4T, kde bol najrýchlejší O. Vážny.
Juraj Popovicz a Róbert Belás
Juraj Popovicz a Róbert Belás

Medzi profíkmi sa Svitko nedal zahanbiť ani na druhý deň a ukazoval ako sa má jazdiť. Záhorácky piesok mu evidentne sedel. Druhé miesto si vyjazdil znova rodák z východu Robo Kapajčík a tretie miesto v nedeľu patrilo Marekovi Haviarovi, ktorý celkovo vyhral svoju triedu.
Marek Haviar
Marek Haviar

Organizátor pripravil pekný závod. Trať však mala tú istú cestu ako aj po minulé roky. Nebola príliš náročná svojím profilom, ale jazdci si užili najmä vo všadeprítomnom piesku. Prvýkrát tento rok sa predstavila aj trieda jednolicenčných jazdcov bez rozdielu kubatúry. Ich štartovné čísla začínali cifrou 2. Dve veci však nesedeli, a to, že organizátori vyberali vstupné, no hlavne tá, že trať nebola dobre vypáskovaná. Niektorí z jazdcov sa sťažovali na skracovanie trate. Podľa vyjadrenia jedného z I. výkonnostnej triedy ho obiehali tí z tretej. Dúfajme, že nabudúci rok sa tu stretnú jazci i diváci minimálne v takom hojnom počte ako tento rok a organizátor odstráni aj tieto chyby krásy.

Motocross | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014