Icem8

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Gáborík svoju budúcnosť nerieši, prvoradý je boj o play-off

Gáborík svoju budúcnosť nerieši, prvoradý je boj o play-off

09.04.2009 9:27 - ST. PAUL
Hokejová budúcnosť zostáva bokom, keď ide o postup do play-off NHL.
Slovenský krídelník Minnesoty Marián Gáborík sa rozhodne nerozptyľuje otázkou, aký dres si bude v nasledujúcej sezóne obliekať. Do konca tej aktuálnej mu možno zostávajú posledné dva zápasy, možno nie. Každopádne mu po nej vyprší platnosť zmluvy. Už od leta 2008 rokuje jeho agent o nových podmienkach.

Gáborík však má za sebou traumatizujúci rok vyplnený zraneniami a zdá sa, že nielen vidina lepšieho kontraktu (s iným klubom) mu vlieva novú energiu. Po svojom návrate sa stal motorom Wild v boji o postup do vyraďovacej časti. Po operácii bedra a marcovom opätovnom vstupe do NHL má v deviatich dueloch skvelú bilanciu 8 presných zásahov a 5 prihrávok. Ani to však nemusí stačiť, Minnesota už nemá postupové karty vo svojich rukách. V tabuľke Západnej konferencie jej patrí až 10. priečka a matematika jej velí bezpodmienečne vyhrať v piatok doma s deviatym Nashvillom a potom aj v sobotu na ľade už istého účastníka Columbusu. Navyše musia zaváhať buď ôsme St. Louis, alebo siedmy Anaheim, oba tímy majú o tri body viac ako Wild.

To sú čísla, ktoré Gáboríka momentálne zaujímajú najviac. "Ešte stále som súčasťou mužstva. Uvidíme, čo prinesú ďalšie dni. Sezóna sa ešte neskončila, to jediné mi teraz víri hlavou, to jediné mám na srdci, na to sa plne koncentrujem," povedal bez zaváhania odchovanec trenčianskeho hokeja, ktorý skóroval v piatich zápasoch v rade. "Môžeme to dokázať. Nádej a šanca stále žijú, nevzdáme to, kým nebude koniec. To je jediný spôsob, ako sa k celej situácii postaviť."

Minnesota sa usiluje nadviazať na dve predchádzajúce sezóny s nadstavbou v Stanleyho pohári. Cestu im riadne skomplikovali najmä zranenia kľúčových hráčov, ako je práve Gáborík. "Keby sme boli zdraví, naša pozícia mohla byť oveľa lepšia. Ale nemôžeme sa pozerať späť a hľadať výhovorky, to nám nepomôže. Ešte nie je všetkému koniec. Musíme tie dva zápasy vyhrať," konštatoval posledný mohykán z pôvodnej zostavy Minnesoty pri jej začiatkoch v NHL.

Gáborík v zápale boja odsúva nabok aj úvahy o tom, že v piatok ho možno čaká posledný zápas v St. Paul v úlohe miláčika tribún Xcel Energy Center. "Zažil som tu veľa zábavy. Som tu od úplného začiatku, prešli sme si mnohým. Skvelá skúsenosť, veľa zábavy, nádherné spomienky," predsa len sa vrátil späť Gáborík. A kontrakt? "Už som túto otázku počul ixkrát, ale ja myslím iba na nasledujúci zápas a na prípravu na ten ďalší. Sezóna sa neskončila, potom sa ma na to spýtajte," zopakoval Gáborík.

šport | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014