Icem8

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Corgoň liga: Trnavská radosť na Slovane, Artmedia opäť víťazí

Corgoň liga: Trnavská radosť na Slovane, Artmedia opäť víťazí

08.04.2009 19:35 - SLOVENSKO
Veľké derby sa strhlo na Tehelnom poli, kde však po 90-tich minútach oslavovali červeno-čierni. Artmedia sa opäť tešila a Dubnica doma len remizovala so ViOn-om.
Slovan - Trnava 1:2 (0:0)
Góly: 76. Dobrotka - 49. Devátý, 74. P. Ďuriš
ŽK: 27. Dosoudil, 67. Obžera - 26. Kožuch, 58. Rybánsky, 67. Ľ. Hanzel, 68. Jelenkovič, 89. M. Husár, 90. García Pérez, rozhodovali: Havrilla - Balko, Laskovský, 12 870 divákov

Zostavy a striedania
Slovan: Bičík - Dobrotka, Valachovič, Dosoudil, Breznaník (68. Meszároš) - Serrano (63. S. Angelovič) - Obžera, J. Kozák, S. Slovák - Masaryk (52. Černák), Halenár
Trnava: Rybánsky - Lukáš Došek, Gueye, Drobný, Ľ. Hanzel (85. M. Husár) - P. Ďuriš, Jelenkovič - Devátý, R. Procházka (87. García Pérez), M. Hruška - Kožuch (50. Franca)

Ostro sledovaný šláger dohrávaného a dvakrát odloženého 19. kola Corgoň ligy medzi Slovanom a Trnavou nepriniesol veľa futbalovej krásy. Súperi sa zbytočne vybíjali v osobných súbojoch a často kazili aj jednoduché prihrávky. V 6. min poslal vysoko nad bránku prvý strelecký pokus v zápase hosťujúci Devátý. O štyri minúty neskôr pekne do šestnástky prenikol domáci Slovák, po jeho spätnej prihrávke odkopával do bezpečia Jelenkovič. Na druhej strane zásoboval svojich spoluhráčov centrami najmä aktívny Hanzel. Vzruch nastal až v 23. min keď Gueye fauloval v pokutovom území Masaryka a hlavný arbiter Havrilla nariadil jedenástku. Sám faulovaný však brankára Rybánskeho neprekonal a svoju následnú hlavičku poslal mimo bránky. V 26. min vzbĺkli vášne medzi Kožuchom a Dosoudilom, obaja "kohúti" dostali po žltej karte. V 33. min Hanzel našiel ďalším zo svojich centrov Devátého, ktorého volej opäť mieril len do nebies. Hostia pohrozili aj o tri minúty neskôr, ľavý obranca Hanzel natiahol Bičíka peknou strelou tesne nad z dvadsiatichpiatich metrov. Hosťujúci Gueye potom v 39. min nepresne rozohral na kopačky Obžeru, Masaryk však toto zaváhanie nepotrestal. Minútu pred koncom prvého dejstva mal obrovskú šancu Dobrotka. Po rohu Kozáka však osamotený hlavičkoval z desiatich metrov vedľa ľavej žrde. V nadstavenom čase ešte zaujal dravý prienik Masayrka cez Gueyeho, ktorého zjavný faul arbiter neodmenil ani žltou kartou.

Úvod druhého polčasu vyšiel Spartaku na výbornú. Obrana domácich nedokázala zareagovať na dlhý odkop Gueyeho a Devátý v 49. min rutinérsky preloboval Bičíka - 0:1. V ďalšom priebehu Slovan dostal hostí pod tlak, do väčších šancí sa však nedostával, defenzíva Trnavy pracovala stopercentne. Pribúdali však fauly, množili sa žlté karty a prácu mali často lekári oboch mužstiev. Oživenie do útoku belasých priniesol Meszároš, v 69. min ale hlavičkoval len nad. Druhý šok pre slovanistický kotol pripravil v 74. min Ďuriš, ktorý bol rýchlejší a šikovnejší ako obrana domácich aj vybiehajúci brankár Bičík - 0:2. Bratislavčania nezložili zbrane a o dve minúty nato znížili na 1:2 po hlavičke Dobrotku. V závere sa hra zrýchlila, Slovan sa všemožne snažil o vyrovnanie. Veľké príležitosti Slováka, Kozáka, Valachoviča, Angeloviča a Halenára však zostali nevyužité a Trnava získala v prestížnom stretnutí cenné tri body.

Hlasy trénerov
Ladislav Pecko (tréner Slovana): "My sme si dnešný zápas skomplikovali sami, pretože o výsledku rozhodli dve naše hrubé chyby, ktoré nezvykneme robiť. Aspoň ja si nepamätám, že by sa nám niečo podobné v minulosti podarilo. Pokiaľ ide o priebeh stretnutia, nevypracovali sme si až toľko šancí smerom dopredu, no v prvom polčase sme mali dať aspoň dva góly. Trnavčania išli do tohto stretnutia s veľkým nasadením a my sme doplatili na našu zlú koncovku. Aj také duely bývajú, no dúfam, že sa to už nestane a že sa z dnešného stretnutia poučíme."

Karol Pecze (tréner Trnavy): "Teší ma, že sme pred skvelou diváckou kulisou odohrali veľmi zaujímavý zápas, ktorý určite musel uspokojiť. Domáci v tomto meraní síl odohrali také isté stretnutie ako my v nedeľu s Dubnicou. Ani my sme nepremenili jedenástku a už sa nám nepodarilo zápas zachrániť. To isté sa teraz stalo aj Slovanu. My sme radi, že sme v tomto stretnutí získali tri body."


Banská Bystrica - Artmedia 0:1
(0:1)

Gól: 5. Mikulič
ŽK: 58. Uškovič, 88. Pečovský (obaja Banská Bystrica), rozhodovali: Hracho - Cuninka, E. Weiss, 1024 divákov

Zostavy a striedania
B. Bystrica: Boroš - M. Pančík, Debnár, Poljovka, Kotrys (80. P. Vajda) - Miroslav Tóth, Pečovský, Uškovič (68. T. Pančík), Hučko - M. Ďuriš, V. Gajdoš (46. M. Filo ml.)
Artmedia: Kamenár - Mikulič, Struhár, Saláta, R. Konečný - Majtán (72. Caihame), Czinege, Kóňa, P. Mráz (90.+ Guédé) - V. Horváth, Sylvestr (83. P. Ďurica)

Už v 5. min sa hostia dostali do vedenia. Rýchly gól Mikuliča, ktorý bez prípravy z bezprostrednej blízkosti poslal centrovanú loptu k ľavej žrdi brankára Boroša, udal priebeh celému prvému polčasu. Artmedia na jar pôsobí bezchybne a aj sa keď na Štiavničkách drobných chýb dopustila, opatrná taktika, s nepriepustnou defenzívou a rýchlymi brejkami slávila úspech. V 25. min si gólovú príležitosť po krásnom vysunutí od Mráza vytvoril Majtán, bránku však minul, rovnako ako v 40. min, keď vyzvŕtal až dvoch brániacich hráčov. Domáci si veľa šancí nevypracovali, aj preto citeľne mrzeli aspoň dva náznaky. V 13. min sa Tóth preštrikoval cez Salátu, no Hučko pred bránkou minul nahrávku. V 32. min posadil Gajdoš center na hlavu Ďuriša a brankár Kamenár mal plné ruky práce. Bystričania od roku 2003, keď opäť vstúpili medzi elitu, s Petržalkou nikdy neprehrali a s napätím sa čakalo, či si bilanciu po 10. vzájomnom zápase udržia. Petržalčania zasa túžili po inej štatistike, vyhrať na jar už piaty zápas za sebou a v kolónke inkasovaných gólov si udržať na konte nulu.

Po zmene strán sa obraz hry nezmenil, Dukle chýbala v útoku myšlienka, Artmedii zasa väčšia útočná snaha. V 51. min sa do šance pretlačil hosťujúci Majtán, no z uhla loptu popri vybehnutom Borošovi nepretlačil. Na strane domácich trochu vzrušila v 57. min nepresná strela Uškoviča z 25 metrov, ktorú už pokropil jarný dážď. V 64. min Sylvestr trafil z hranice šestnástky len do stredu bránky a neustále len čakal na to, aby vo svojom rodisku potvrdil povesť kanoniera. V komornej atmosfére sa o pozornosť uchádzal ešte priamy kop T. Pančíka, ktorý Kamenár v 82. min bez väčších problémov vyrazil, v 90. min trafil z diaľky ešte Pečovský brvno, a to bolo všetko, čo z miernej ofenzívy Dukla vyťažila.

Hlasy trénerov
Jozef Jankech, (tréner B. Bystrice): "Chceli sme otočiť nepríjemnú sériu a po prehre na Slovane vyhrať. Hrali sme však kŕčovito, pribrzdil nás rýchly gól, ktorý sme nemali dostať. Príležitostí sme si nevytvorili, zbytočne hrali príliš do šírky. Snahu nemôžem chlapcom vyčítať a len pevne verím, že sa naša bilancia otočí, dúfam, že už túto sobotu."

Michal Hipp, (kouč Artmedie): "Momentálne nás hra teší, aj preto som hráčom povedal pred zápasom, aby si užili futbal. Na Štiavničky sme prišli potvrdiť víťaznú sériu a pokkračovať v dobrých výkonoch. Tlak domácich sme eliminovali našou aktivitou, išli sme rýchlo do vedenia, potom sa hra vyrovnala, pri častých centroch nás podržal náš brankár. Škoda, že Majtán nepremenil jednu z dvoch šancí, no prvý polčas sme zvládli veľmi dobre. V druhom sme domácich okrem záveru do vyloženejšej šance nepustili a neustále sme hrozili kontrami. Zvíťazili sme zaslúženie, aj keď sme boli menej efektívni."


Dunajská Streda - Prešov 2:1 (2:1)
Góly: 38. a 43. N'Lend - 30. Belejík. Rozhodoval: P. Hrčka
ŽK: Krajnik, Cicman, Pekár (Prešov), ČK: 90.+ K. Németh za napadnutie
súpera bez lopty, 3402 divákov

Zostavy a striedania
Dunajská Streda: Novota - K. Németh, Adiaba, Caha, Gerich - Osei Opoku, Esad (58. Lénarth), Boya, Hassan - Bajevski (71. Parvin), N'Lend (90.) Beniušis)
Prešov: Al-Rashidi - Ščasný, Krajník, Baran, Piter-Bučko (82. Pekár) - Vršajevič, Farbák, Kobylík (65. Penksa), Katona - Belejík, M. Bernardo (72. Cicman) 

Útočne naladení domáci pritlačili v úvodnej polhodine Prešovčanov. Už v 5. min unikol Opoku, jeho center zastavila Krajníkova nevinná ruka a domáce publikum sa dožadovalo penalty. Hneď z protiútoku Cahovu obrovskú chybu nepotrestal Belejík, najlepší hráč hostí. Gerichov odvážny prienik ešte Nlend nedostal na svoju hlavičku, ale kamerunský obor sa dočkal v závere prvého polčasu. Najprv však najaktívnejší hráč na ihrisku Belejík svoju tvrdú strelu v 30. min namieril presne a potrestal zaváhanie dvojica Adiaba, Caha, keď z 20 metrov trafil presne do ľavej šibenice. Už o osem minút Hassanov roh nechytateľne hlavičkoval k ľavej žrdi Nlend, ktorý o 5 min neskôr Némethov presný center opäť nádhernou hlavičkou poslal za chrbát prešovského gólmana.

Druhý polčas nepriniesol veľa futbalovej krásy. Výnimkou bol iba Adiabouov nádherný pokus v 78. min. Hosťujúci gólman však jeho strelu bravúrne vyboxoval na roh. Kamerunčan Nlend sa nedočkal hetriku, hoci najprv po rohovom kope ohrozoval Al-Rashidiho hlavičkou a neskôr sa pokúšal presadiť krásnymi nožničkami zo štrnástich metrov. Nadstavený čas priniesol rozruch pred domácou bránkou, najprv dorážkou neuspel Baran, keď z dvanástich metrov nikým nekrytý tesne prestrelil Novotovu bránku. V úplnom závere sa nechal zbytočne vylúčiť ostrieľaný domáci zadák Németh, keď na chvíľu stratil kontrolu nad svojimi emóciami.

Hlasy trénerov
Werner Lorant (tréner Dunajskej Stredy): "Vedeli sme, že nás čaká ťažký zápas. Po posledných prehrách boli hráči na tom psychicky zle. Nezačali sme dobre. Keď sme videli, že sa herne nedokážeme presadiť, spoliehali sme sa na štandardné situácie."

Roman Pivarník (tréner Tatrana Prešov): "Domáci viac túžili po víťazstve. Prevýšili nás v snahe, nasadení a dôraze. To rozhodlo, preto sme prehrali."


Dubnica - Zlaté Moravce 1:1
(0:1)

Góly: 90. M. Kuzma - 45. Pavelka
ŽK: 62. Pleva, 67. M. Ondráš (obaja Dubnica), rozhodovali: Šipoš - Palušák, Petríček, 1560 divákov

Zostavy a striedania
Dubnica: Zajac - Pleva, Jánošík, Chmelík, M. Ondráš - Držík (64. Vlasko) - Grendel, M. Kuzma, Seye, J. Zápotoka (71. Zapalač) - Porázik (46. Nosek)
Zl. Moravce: Bolek - Pavlenda, Peter Farkaš, Klabal, Chren - Lalák, Pavol Majerník - Kuračka, Macko (81. Hözl), Róbert Tomko (67. Náther) - Pavelka (86. Kožiak)

Striedanie akcií na obidvoch stranách postupne nahradil sústredenejší tlak hostí. Domáci robili dosť často chyby v rozohrávke a Zlatomoravčania boli ochotní behať za loptou, častejšie ju aj zbierali a zakladali sľubné protiakcie. Ich veľkou prekážkou ale bolo finálne zakončenie. V 27. min dal Ján Zápotoka loptu do behu Kuzmovi, na ktorého pohyb reagoval Porázik, ale Chren sa dobre postavil proti lopte. O šesť minút neskôr Seye hlavičkoval po rohovom kope a následne hostí zachránil len dobrý zákrok Boleka po pokuse Držíka. Potom sa dostal k slovu Pavelka, krížnou strelou však minul dubnickú bránu. Ten istý hráč si to však vynahradil gólom do šatne, ktorým len potvdil dobrý dojem z hry ViOnu.

Gól Pavelku, ktorý hral svoje druhé ligové stretnutie, dodal hosťom veľké sebavedomie. A to im vydržalo prakticky celý druhý polčas. Domáci tréner pozmenil celú zostavu, oživenie do hry priniesli najmä Vlasko a Zapalač, ale aktivita smerom dopredu sa hráčom MFK vôbec nedarila. Chvíľami v nich rástlo zúfalstvo, pretože tesný náskok hostí vytrvalo odolával. O tom, že futbal treba hrať do poslednej minúty, sa napokon presvedčili domáci, keď ich snahu aspoň o vyrovnanie korunoval v 90. min Marek Kuzma.

Hlasy trénerov
Ľuboš Nosický (tréner Dubnice): "Od začiatku mi bolo jasné, že máme o jeden deň regenerácie menej ako hostia. Lepšie sa pohybovali, my sme skôr bojovali ako tvorili. Súper nás potrestal, no v druhom polčase sme prešli na dvoch útočníkov a snažili sme sa hrať kolmo hore. Boli sme nebezpeční a napokon sme aj v poslednej minúte vyrovnali. S bodom som dnes veľmi spokojný."

Štefan Horný (tréner ViOnu): "Boli sme blízko k trom, no napokon máme jeden bod. Dostávame góly v posledných minútach - v Ružomberku, aj tu v Dubnici. V prvom polčase sme to zvládli, ale v druhom sme neustáli zlepšený výkon súpera. Z odrazenej lopty nepokrytý hráč domácich vyrovnal."

šport | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014